Den 25 november är det premiär för ett helt eget startupspår på årets upplaga av Internetdagarna. Anmäl dig redan idag till årets viktigaste och nyttigaste startupdag. Platserna är begränsade. Och jag kan erbjuda dig allt för bara 800 spänn! 

Jag har fått äran att sätta samman programmet och moderera Swedish Startup Sessions som bjuder på några av de hetaste och mest angelägna ämnena för svenska startups och några av de tyngsta, hetaste och mest namnkunniga svenska entreprenörerna, affärsänglarna och investerarna. Det här är en dag du inte får missa!

Vi bjuder under en komprimerad dag på den väsentliga kunskap du behöver för att kunna maximera framgången för din startup. Här är våra huvudpunkter:

Entreprenörer i fokus

Träffa några av Sveriges mest framgångsrika internetentreprenörer och få deras bästa tips och erfarenheter om hur du blir en framgångsrik entreprenör och bygger din framgångsrika startup!

Jag är otroligt glad att Hjalmar Winbladh, grundare av Wrapp, Rebtel och Sendit, delar med sig av sin kunskap liksom Alfred Ruth, Videoplaza, Jane Walerud med erfarenhet som grundare eller investerare i Teclo Networks, Bluetail, Lensway, Klarna, Midsummer och Tobii, liksom Mikael Pawlo, grundare av onlinecasinot Mr. Green och engagemang i FundedByMe, SMSgrupp, Happy Pancake, LoadImpact samt tidigare Peerialism och VoxBiblia. Jag adderar löpande fler namn!

VC MVP for funding

Du har en bra affärsidé och ett bra team. Kanske t o m en prototyp eller en alfaversion. Nu behöver du “bara” mer pengar…

Men vad kräver investerarna mer för att satsa på just din startup? Vad är din MVP, “Minimal Viable Product”, för att få svenska och europeiska investerare intresserade? Med Marta Sjögren från Northzone,  Fredrik Cassel från Creandum, Miriam Grut Norrby från Schibstedt Growth samt serieentreprenören och tunga ängelinvesteraren Jane WalerudSpåret hålls på engelska.

Term sheets – har du koll?

Du jagar kapital till din startup, men vad är det du säljer iväg egentligen? Ska du gå med på vad som helst för att komma vidare?

Grundaren av internationella Term Sheet BattleBrad Fuber, håller i en diskussion med både “hårda” och “mjuka” pengar om vad ett Term Sheet är, alltså avtalsvillkoren för att du ska få din investering, bör innehålla och vad du som entreprenör ska hålla utkik för, vad du har rätt att kräva och vad du kan vara tvungen att gå med på. Rusta dig för diskussionen med dina framtida investerare! Med Brad Furber, Fredrik Cassel från VC-bolaget Creandum, affärsängeln Gustaf Brandberg från Gullspång Invest och Jenny Jansson från statliga Almi InvestSpåret hålls på engelska.

Growth hacking

Hur får du din startup att explodera i användare och trafik med en budget i nivå med en påse smågodis? Vi diskuterar det med några av de absolut bästa i branschen; Lisa EnckellWrapp som öppnar på nya marknader i en rasande fart, Anton Johansson från heta Osom och Carl WaldekrantzTictail som fick sina kunder att öppna 10 000 ehandelsbutiker på 10 månader.

Skala din startup

Så, hypen är på! Men hur skalar du upp din startup personalmässigt, tekniskt, organisationsmässigt, kapitalmässigt och användarmässigt? Några av Sveriges mest framgångsrika internetentreprenörer berättar sina bästa metoder. Träffa Hjalmar Winbladh, från Wrapp, Rebtel och Sendit, och Alfred Ruth från Videoplaza. Fler deltagare kommer att annonseras!

Launch & marknadsföring av appar

100 miljoner downloads har inte fel! Vi har en supererfaren panel som ger dig sina bästa tips och råd om hur du gör din app till en succé – inte bara en gång utan uthålligt. Vilka är de viktigaste momenten för att lyckas med din launch och hur marknadsför du din app? Träffa grundarna av Truecaller, världens största telefonbok med 20 miljoner downloads, Marcus Gners på svenska hälsosuccén Shapeup Club, och grundarna av framgångsrika fotoapparna FOAP och Pixlr, Alexandra Bylund och Ola Sevandersson.

Equity crowdfunding – flipp eller flopp?

Det har pratats mycket om equity crowdfunding, att låta privatpersoner investera i startups via exempelvis Funded by Me eller Crowdcube, men hur påverkar det bolag som vill gå vidare och ta in mer kapital? Vad säger entreprenörerna och vad säger VC-bolagen? Med Johan Jörgensen, styrelseordförande i Funded by Me, Maria Richardsson, grundare av Nordic Design Collective, ett av de första bolagen att använda equity crowdfunding i Sverige och Maria Carlström, investment manager, Industrifonden. Fler namn kommer att annonseras!

Global från start

Svenska internetbolag kan inte fokusera på Sverige, eller ens Norden. Hur planerar man bäst sin globala expansion redan från idé och start? Vi pratar med några erfarna entreprenörer med kunder i flera hundra olika länder… Spännande namn på gång!

Fest!

Dagen avslutas med Internetdagarnas stora fest som du givetvis inte får missa!

Fantastiska keynotes

Internetdagarna består av en mängd olika intressanta spår och inleds och avslutas med gemensamma keynotes. Den 25 november lyssnar du till Jimmy Wales, grundare av Wikipedia, och Rebecca MacKinnon som gjorde succé som TED-talare. Hon är ett viktigt språkrör för sekretess, åsiktsfrihet och tillsyn (eller brist därav) i digitala nätverk, plattformar och tjänster. Mer om Jimmy och Rebecca i programmet!

Missa inte Internet Discovery Day den 26 november!

Dagen efter Swedish Startup Sessions, bjuder Internetdagarna och Johan Jörgensen återigen på succén Internet Discovery Day där du hittar framtidens nya internetstjärnor – eller visar upp din egen startup! IDD är gratis men du måste anmäla dig för att säkra din plats!

Anmäl dig idag – begränsat antal platser!

Alla spännande sessioner under Internetdagarna har begränsat antal platser. Anmäl dig därför redan idag, så att du inte missar en spännande och värdefull dag. En dag på Internetdagarna kostar 1 000 kr (exkl. moms), men om du anger IND13 som rabattkod när du anmäler dig till Swedish Startup Sessions så har jag fixat rabatt så att du bara betalar 800 kronor (plus moms). Och då ingår både mat, fika och fest! Anmälan här!

Jag hoppas vi ses på Swedish Startup Session den 25 november på Stockholm Waterfront! Följ gärna mig på Twitter eller Facebook liksom Internetdagarna på Twitter eller på Facebook. Använd gärna #IND13 som är hashtaggen för årets Internetdagarna, #Swestart för Swedish Startup Sessions och #sthlmtech som är den gemensamma hashtaggen för allt startuprelaterat i Stockholm!

Varmt välkommen!