Bättre möjligheter till jobb med rusta och matcha

Den som kämpar med att skaffa ett jobb borde be sin arbetsförmedlare att aktivera metoden “rusta och matcha”. Det kan vända lyckan för den arbetssökande.

Det är många, framför allt unga personer, som efter gymnasiet traskar in på Arbetsförmedlingens kontor i Uppsala och tror att man ska få ett jobb direkt. Inte bara ett jobb, utan ett roligt, meningsfullt och inte minst välbetalt jobb. Drömjobbet, helt enkelt.

Riktigt så enkelt är det inte. Som arbetssökande behöver man ofta ha tålamod. Det är sällan drömjobbet ramlar ned i knät på en gång – det krävs tålamod och att man provar sig fram. En del har dock väldigt svårt att få in foten på arbetsmarknaden, vilket ofta är det som öppnar dörren även för långsiktiga mål. Då kan metoden “rusta och matcha” bidra med mycket.

Rusta och matcha – tänk långsiktigt

Om man ger sig i kast med rusta och matcha i Uppsala kommer man att få vara med om ett mer strategiskt och målinriktat sätt att söka jobb på. Man kommer också att ta sig an arbetssökande i mer långsiktig form. Först och främst sker rustandet – det är då man samlar på sig kunskap och färdigheter som en arbetsgivare vill ha.

Den andra delen är fasen då det roliga börjar. När du väl har berikat dig med nya eftertraktade egenskaper tittar man på vilka arbetsgivare som faktiskt har behov av dessa. På så vis letar du efter mer lämpliga jobb – och får också bättre förutsättningar att jobba kvar över tid.

Publicerat den
Kategoriserat som Jobb