Om

Vi som driver den här sidan är en brokig skara av människor i olika åldrar och från olika bakgrunder. Det vi har gemensamt är företagande. Samtliga av oss har drivit egna verksamheter och vi har gjort det – och, i vissa fall, gör fortfarande – inom väldigt olika områden.

Det är det som är vår utgångspunkt. Idag ser vi att det hela tiden startas nya verksamheter och där privatpersoner väljer att testa sina egna vingar. Roligt – men även i många fall sorgligt. Varför? Jo, av den enkla anledningen att man saknar insikter i vilket jobb som krävs och att man – trots en bra idé, överlägsna tjänster och fina produkter – möter stora motgångar som kan innebära en konkurs.

Vi vill förhindra sådana resor och vi vill istället att du löser en biljett till en betydligt säkrare – och roligare – resa. Genom att läsa våra texter så ska du få mer kött på benen, få djupare insikter och därigenom också ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas med ditt eget företagande.

På den här sidan kommer konkreta tips om marknadsföring att blandas med genomgångar kring regler gällande bokföring och ekonomi. Vi kommer även att skapa guider och beröra de flesta områden som kan vara intressant för företag att ta del av. Våra egna erfarenheter ligger till grund för texterna, men vi kommer samtidigt att låta vår egen nyfikenhet styra: vi vill alltid veta mer om saker som rör företagande och det vi inte vet – det tar vi reda på! Välkommen.