Hitta en expert på skyltar och dekor

Det kan vara lite knivigt att hitta rätt person, eller företag, för att göra en sådan där helt perfekt dekor som passar bra till någon av dina skyltar.

Att finna rätt person för ett uppdrag kan inte alltid vara så lätt. Skylt och dekor är det lite grand som samma sak. Det är dock så att med dekor kan en skylt så att säga bli lite mer utsmyckad än innan. En skylt med dekorer är med andra ord en mer utsirad skylt. Andra produkter som man brukar använda dekor på är keramik och tårtor.

Att dekorera en tårta har nog alla gjort någon gång men kanske är det färre som sysslat med att sätta dekor på sina skyltar. Hur böjer man då ordet dekor? Säger man ett dekor och flera dekorer? Ja, det kan man fråga sig och fördjupa sig i om man är intresserad av detta.

Dekor är ett ord som inte används så ofta

Att män skulle arbeta med dekorer på skulpturer och keramik är kanske inte helt främmande. Dels för att det oftast var män som hade arbete över huvud taget för några århundraden sedan. Dels för att det var i hantverksyrken och konst som man kunde ta ut svängarna och göra saker lite vackrare.

Av någon anledning har människan alltid dragits till saker som är vackra. En spännande tanke är om det påverkar oss än i dag. Och är det fortfarande mest män som sysslar med dekorer eller är det mer jämnt fördelat nuförtiden? Ordet dekor förekommer inte så ofta i vårt språk längre. Det har slagits ut av mer moderna uttryck.

Dekor på skylt visar vart vår samtid är på väg

Ju mer man använder dekorer på enkla saker som skyltar, desto mer kan man skönja en ny era när det gäller utsirade föremål. Det går från det enkla och kliniskt rena till det mer invecklade och konstnärligt berikade. För flera århundraden sedan användes det en faslig massa dekor på möbler och annat.

Dekor och mustig dekadens är något som man kan hänföra till den epok som pågick under 1600-talet, alltså under barocken. Denna tid präglades av dekorer på byggnader, stolar, kläder och all slags inredning. Idag kan man ta fram kläder som är inspirerade av denna gamla stil.