Varför är rätt golv så viktigt?

Stör du dig på att du hör alla ljud på ett kontor? Kollegans högklackade ekar i hela lokalen? Det talas om varma golv, tysta golv och golv som är hårda att gå på. Rätt golv i rätt lokal är viktigt.

Tyvärr är det inte alltid rätt golv läggs i rätt lokal. I kontorsbyggnader och framför allt där det finns öppet kontorslandskap är rätt golv en arbetsmiljöfråga. Fel golv kan göra att det låter mer. Du kan höra hur det smattrar när kollegan med högklackade skor går genom lokalen. Står du upp får du ont i fötterna. Däremot gör moderna kontorsgolv att arbetsplatsen blir tystare och behagligare att vistas i. Nya golv som isolerar kan också ge en behagligare temperatur i lokalen. Det gäller såväl sommar som vinter.

Vilken typ av golv passar på ett kontor?

Beroende på typ av verksamhet kan olika golv ha olika egenskaper. Är det ett kontorslandskap där det är mycket ljud? Det kan vara telefoner som ringer, många som går fram och tillbaka eller kunder som kommer på besök. Vissa typer av moderna heltäckningsmattor kan vara lösning när det behövs rejäl ljuddämpning. Då är det inte de där fluffiga heltäckningsmattorna som samlar smuts utan moderna varianter.

Den typen av heltäckningsmatta är tunnare och lätt att hålla hygienisk. Andra typer av golv kan vara vinyl som är slitstarkt och som är lite mjukare. Att hitta rätt golv till kontoret kan vara en utmaning, därför kan det vara bra att kontakta en specialiserad golvläggare.