En ekonomisk plan för BRF gör att du lever tryggare

Det är klokt att skaffa sig en ekonomisk plan för den BRF som du är medlem i. Det ger en stabilare grund att stå på när det kommer till att ta viktiga beslut.

Vet du inte hur det står till med ekonomin i din BRF kan det stå dig dyrt. Alla som är medlemmar kan ha nytta av att upprätta en ekonomisk plan så att ni vet vad ni kan förhålla er till när ni behöver göra en reparation eller någon annat stort ingrepp i byggnaden. Byta alla fönster till exempel.

Du som köpare ska kunna läsa igenom den ekonomiska plan som din tilltänkta bostadsrätt har. Det är ungefär som att läsa en budget när man har ett företag. Om du inte vet vad det innebär att lägga upp en budget så kan det gå till på lite olika sätt, men precis hur behöver du inte veta.

Att göra en ekonomisk plan för en BRF

När det kommer till att sätta upp en ekonomisk plan för er BRF eller göra en budget för den, kan det förenklas och förklaras med följande steg. Man uppskattar helt enkelt vad det kommer att finnas för utlägg framöver och vad man beräknar att man kommer få för inkomster. Ett exempel på inkomster är hyran du betalar till föreningen.

Att upprätta en ekonomisk plan för er BRF är inget ni ska göra på en höft utan att egentligen veta hur det går till. Det finns experter som kan hjälpa er göra det utan att det behöver kosta alltför mycket.

Publicerat den
Kategoriserat som Ekonomi